Zum Seiteninhalt springen

Vakmerő kutatás a gyermekek alultápláltsága elleni küzdelem érdekében

2013 óta interdiszciplináris kutatási projektet folytat Bangladesben, amelynek célja annak vizsgálata, hogy a kertészeti, táplálkozási és higiéniai képzéssel milyen mértékben lehet hosszú távon megelőzni a kisgyermekek alultápláltságát. 2018-ban kitartásáért és kockázatvállalási hajlandóságáért a „Bátor Tudományért Díjjal” tüntették ki.

Miután végzett orvosi tanulmányaival és doktori címet szerzett Tübingenben, Svédországban kezdett el dolgozni orvosként. Londonban epidemiológiát tanult, ahol megszerezte második doktori fokozatát. 2014-ben habilitált Heidelbergben, majd a Heidelbergi Globális Egészségügyi Intézet Epidemiológiai és Biostatisztikai Szekciójának vezetője, valamint az intézet helyettes vezetője lett.

2019 óta Németország vezető egyetemi professzora éghajlatváltozás és egészségügy terén, a Berlini Charité Orvostudományi Egyetem és a Potsdami Éghajlati Hatáskutató Intézet közös kinevezésével. 2020-ban a német szövetségi kormány globális változásokkal foglalkozó tanácsadó testületének tagjává választották.